Monday, October 02, 2006

Kohtuullisen terveellisiä, hyviä ja helppoja ruokia

Ruoan valinta on vaikeaa. Kirjaan tähän arjen helpottamiseksi muutamia hyviä ruokavinkkejä.

Kirjolohipasta: Marinoituja kirjolohisuikaleita, pakastevihanneksia (parsakaali, porkkana, herne jne.), 5 % ruokakermaa, ruispastaa

Tomaattipasta: Valmista tomaattikastiketta (Pirkka), vaaleita tölkkipapuja, ruispastaa

Kanawokki: Marinoituja broilerisuikaleita, wok-sekoitusta

Tonnikalasalaatti: öljyistä tonnikalaa, tomaatteja, herneitä, raejuustoa

Savusiikakeitto: savustettua siikaa, porkkanaa, purjoa, herne-maissipaprikaa, sulatejuustoa

Gulassikeitto: naudanlihaa, tomaattimurskaa, paprikaa, perunoita (kannattaa etsiä ohje jostakin)

Makaronilaatikko: naudan- tai broilerinjauhelihaa, sipulia, ruispastaa, pakastevihanneksia (esim. kesäkurpitsa-munakoiso-aurinkokuivattu tomaatti jne.), munanvalkuaista, maitoa, vähän sulatejuustoa

Tomaatti-lihapullakastike: naudanjauhelihapullat, valkosipulinen tomaattikastike ja pasta

Lohi-vihanneskeitto: marinoituja kirjolohisuikaleita, pakastevihanneksia (parsakaalia, vihannessekoitusta, maissia), kasvislientä, sulatejuustoa

No comments: